luni, 11 februarie 2008

A trecut si ziua mea. A fost frumos, o mica iesire in oras urmata de o mica-plimbare in aer liber ca sa dam afara fumul din plamani. Desi nu sunt fumator uneori ajung sa respir la fel de mult fum ca unul inrait. Teoretic localurile, sau cum se spun acum pub-urile sunt obligate sa aiba zone separate pentru fumatori si pentru nefumatori. Ok, ca sa nu fiu rau.. chestia asta s-a pus si in practica doar ca intr-un mod tipic romanesc. Adica din spatiul initial 95% e destinat fumatorilor restul fiind pentru cei care nu impartasesc acest viciu. Am vazut cazuri si mai frumoase cand cei care vroiau sa-si mentina plamanii curati trebuiau sa se inghesuie in vre-o fost debara sau WC de 6 metri patrati.
Pe langa faptul ca chestia asta e total discriminatorie prin raportul de spatiu destinat fumatorilor-nefumatorilor, cei din urma capata imaginea unor oameni marginalizati, izolati, inchisi intr-o camaruta ca si cum ar fi purtatori de virusi letali.
Se pare ca orice schimbare care ar veni din afara, oricat de buna ar fi ea, la noi la romani are un efect mult intarziat si diminuat probabil datorita faptului ca se propaga intr-un mediu de mediocritate, prostie si snobism.

Have a nice day,
Alex

Niciun comentariu: