miercuri, 17 noiembrie 2010

Trocathlon 2

Dupa cum spuneam intr-un post anterior, mi-am dus bicicleta veche la Trocathlon. Si am avut nororcul sa se vanda, cu minunatul pret de 225 de roni. Pretul initial de pornire a fost de 300 de roni si s-a vandut in ultima zi la 75% din pret. Fie ca actualul proprietar sa aiba grija de ea si sa o stapaneasca serios.

Intre timp m-am documentat ce bicicleta sa-mi cumpar. Criteriul obligatoriu era sa aiba furca cu amortizor, apoi sa fie cat mai usoara. Am dat o raita pe la magazinele mai mari din Bucuresti de profil, BikeExpert, DKBike si Veloteca, in cautarea modelelor 2010 la pret redus.
Initial eram pornit sa-mi cumpar o bicicleta hibrida, adica una cu roti subtiri dar mai mari de 28 de inchi, dedicata mai mult asfaltului dar care are si amortizor mai slabut pe fata, asemanator MTB, pentru drumuri mai accidentate. Dupa ce am banghit vre-o 2 modele mai aratoase, am zis sa le si incerc pe viu dar ca de obicei, socoteala de acasa nu se potrivea cu cea din piata: stocul era pe 0.

Asa ca am revenit la ideea de a-mi cumpara tot un MTB. Dupa ceva discutii pe forumuri am ales un Rockrider 5.2 de la Decathlon la pretul de 1000 de lei.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Din pacate nu am apucat sa o testez decat o singura data, 3 ture in jurul parcului Tineretului. S-a comportat decent dar nu pot spune inca care sunt partile slabe. Insa pot aprecia saua, e fooarte moale, cred ca are un gel sau ceva.
In rest pot spune ca o suspensie fata imbunatateste mult comfortul unei plimbari. Pur si simplu nu se mai simt toate denivelarile si gropile si in plus viteza este mult mai mare. Oricum, momentan sunt destul de entuziasmat de noua achizitie asa ca va trebui sa mai merg ceva km ca sa gasesc punctele slabe.

Ceea ce m-a suprins a fost ca erau o gramada de modele la magazin, inclusiv hibride. De fapt mi se pareau mai multe modele decat asta vara. Si acestea sunt la pret redus, de exemplu RR 5.2 care l-am luat in vara costa 1500. Deci, pentru o bicla de calitate decenta si o reducere la fel incercati la Decathlon. Mai greu e cu rabdarea, mai e mult pana la primavara



Niciun comentariu: