miercuri, 2 iulie 2008

Visual Basic 6

Vad ca sunt ceva doritori sa-si faca programul pentru licenta in visual basic 5/6. (parere strict personala, nu inteleg de ce sa alegi sa lucrezi in ceva invechit, pentru care exista putina documentatie si aia in engleza). Anyway, mai mult de nevoie decat de voie a trebui sa.. sa zicem ca a trebuit sa acord asistenta. Dupa cautari seculare pe tot netul asta urias(saracul visual basic 5
e atat de rar folosit incat nu mai e pastrat nici macar in arhivele site-urilor pirat). In fine, dupa ceva timp am gasit o versiune de Visual Basic 6 minimalizata. Se poate descarca de aici.

Pentru a fi compatibila 100% cu VB5, se deschide fisierul Project1.vpb(asta in cazul in care v-ati numit proiectul asa!!!!) cu wordpad. si se sterge linia Retained=0.

Gata

Raspuns la primul comentariu:
Draga anonimule (tind sa cred ca ne cunoastem asa era o chestie de respect sa-ti lasi numele) Chiar nu ma cred ca sunt asa tare si cand spun ceva, o fac bazandu-ma pe niste fapte.
Visual Basic 6 a fost creat prin 97- 98. Pe el am inceput programarea Windows si la vremea lui a fost cel mai tare. Dar in timp au aparut alte versiuni si da sunt mai bune. Stii de ce? Pentru ca atunci cand se fac se tine cont de dezavantajele din versiunile anterioare si se incearca corectarea lor. Totul este mai bine structurat, mai usor pentru programator. Nici nu se poate compara VS6 cu VS2008. Si spun asta pentru ca am programat in ambele versiuni, si nu proiecte de 50 de randuri.
Spune-mi o chestie? Folosesti Windows 95? (stii ca VB5 a fost creat la acea vreme, nu) Ar trebui ca atunci cand te roaga cineva care abia a pus mana pe un calculator ii recomanzi sa foloseasca Win95. Ce naiba cu Xp-ul asta, numai service pack-uri, update-uri de securitate, drivere incompatibile.

2 comentarii:

Anonim spunea...

doamne tare te mai crezi ca stii tot si ca totul e invechit dar uite pt unii nu e asa usor cum iti e tie..... oricumms pt toti colegii nostri e un mik ajutor asta:)

Anonim spunea...

Fratilor, lasati omul in pace. Daca chiar cunoaste(scuzati cacofoniile), de ce sa nu-i recunoastem meritele??? si eu am apelat de mai multe ori la el pentru ca aveam increderea ca ma va ajuta, deci a facut ceva bun. Consider ca afirmatiile gen "tare te mai crezi ca stii tot si ca totul e invechit " nu sunt la locul potrivit. 10 ani pentru domeniul informatic e un termen cam prelungit, deci administratorul blogului are dreptate. Bravo Alex, ai facut ceva util , pacat ca lumea nu stie sa aprecieze......