joi, 15 mai 2008

Vorbeste nelimitat si aproape gratis in Europa

In aceasta dimineata vazusem o reclama la Romtelecom ca la nu stiu ce abonament ai 50 de minute internationale. Wow.. ce oferta generoasa. Insa cum ar fi sa vorbesti nelimitat, cu doar cativa euro cu orice telefon fix din 30 de tari? Si se poate cu o conexiune la Internet si un abonament la Skype.

Cu 3,4 EU vorbesti nelimitat cu orice retea fixa dintr-o tara. Cu 4,5EU ai nelimitat catre orice retea fixa din 20 de tari europene iar cu 10,29 EU 30 de tari din intreaga lume (daca te abonezi pe 3 luni ai o reducere de 30% :) )

Din pacate Romania nu se afla printre tarile catre care se pot efectua apeluri nelimitate, deci chestia asta nu e utila decat pentru cei care vor sa sune in restul Europei. Insa aceste abonamente sunt valabile indiferent de tara din care se face apelul astfel ca se aplica aceleasi tarife indiferent daca "suni" din RO sau UK deoarece apelurile sunt initiate prin intermediul conexiunii la net. Aici este lista cu tarile europene catre care se poate suna gratuit pe fix

In cazul abonamentelor primesti si un numar de telefon, adica ceilalti sa te sune. De asemenea ai mesagerie vocala, sms, redirectionare apeluri si alte chestii.
Se poate cumpara si credit (minim 10 euro) insa in acest caz orice apel costa in functie de tara. De exemplu un apel catre o linie fixa din Italia sau SUA va costa 2 eurocenti. Aici este lista completa a tarifelor.
Evident mai trebuie un microfon si preferabil niste casti.

FAQ(adica intrebari pe care le-ati pus voi)
Q: Se foloseste telefonul?
A: Nu. ci un calculator conectat la internet. Am putut vorbi si de pe o conexiune dial-up la 56Kbs
Q: De ce e asa de ieftin?
A: Este folosita conexiunea la internet folosindu-se tehnologia VoIP. Detalii aici. (practic prin intermediul aceleeasi conexiuni se utilizeaza mai multe servicii astfel pretul total este impartit la acestea)Aceasta este folosita in call-center-uri si de cativa ani este accesibila oricarui consumator. De fapt telefonia fixa de la RDS este prin VoIP si deci ar tb sa fie gratis si nelimitata(in reteaua lor)

Q: Cum se poate plati?
A: Cel mai simplu este printr-un card MasterCard sau Visa. Alegeti o banca si cereti un card de cumparaturi pe net.

Q: De unde stiu ca funcioneaza?
A: Descarci Skype, instalezi, suni la un nr fix din tarile respective. Ai 10 min gratuite.

Niciun comentariu: