luni, 12 mai 2008

Geniile despre Dumnezeu

Dumnezeu nu este un obiect. Este cea mai profunda latura a fiintei tale
-Osho, mistic indian-

Nu exista DECAT Dumnezeu
-Jean Guilton, filosof si teolog francez-

Nu se poate explica existenta lui Dumnezeu prin matematica. Fiecare da un sens particular cuvantului "Dumnezeu". Unele persoane cred ca este vorba de un batran cu barba alba pe care il intalnesc dupa moarte. Personal eu nu cred in aceasta conceptie. dar daca credeti ca Dumnezeu este ratiunea pentru care universul exista, existenta sa este o tautologie. Lucrul acesta merge de la sine.
-Stephen hawking, fizician britanic-

Nu sunt sigur ca cred in Dumnezeu, dar sunt sigur ca Dumnezeu ma ajuta.
L.Pauwels, jurnalist si scriitor francez-

Dumnezeu este un suspin indescriptibil plantat in profunzimile sufletului
-Jean Paul Richter, scriitor german

Religia mea consta intr-o admiratie umila in fata Spiritului superior nelimitat care se dezvaluie in detaliile neinsemnate pe care le putem percepe cu mintile noastre fragile si sovaitoare. Convingerea profund emotionala cu privire la existenta unei puteri rationale superioare, care se reveleaza in universul incomprehensibil, formeaza ideea mea despre Dumnezeu...
-Albert Einstein, fizician german-

Cantul jubilator si silentios al existentei este primul mod pe care il are Dumnezeu de a vorbi
-E.Drewermann, filosof, teolog si psihanalist german.

Sa cred in Dumnezeu? Folosim cuvantul "cred" cand ne referim la ceva adevarat, dar pentru care nu avem suficiente dovezi. Nu, nu cred in Dumnezeu. STIU ca exista Dumnezeu
-Carl Gustav Jung, psihiatru elvetian

Vreau sa aflu cum a creat Dumnezeu aceasta lume. Nu ma intereseaza un fenomen sau altul, spectrul unui element sau altuia. Vreau sa-I cunosc gandurile.Restul sunt detalii.
-Albert Einstein-

DUMNEZEU A MURIT!
- semnat Nietzsche
NIETZSCHE A MURIT!
- semnat Dumnezeu
-Pe zidurile Sorbonei, mai 1968

Articol din revista Body Mind Spirit, nr 1

Un comentariu:

Anonim spunea...

Un articol foarte interesant! Sunt o cititoare fidela a revistei Body Mind Spirit Magazine, este una din cele mai utile reviste de dezvoltare personala disponibila in acest moment pe piata. Sfaturile practice, articolele interesante si psihotestele m-au convins sa citesc aceasta revista lunar.